Κρατήστε με ενήμερο για τα DevOps & Agile Awards 2025

Κριτική Επιτροπή

Τις υποψηφιότητες στα DevOps & Agile Awards αξιολογεί Κριτική Επιτροπή που αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, καταξιωμένα στελέχη του κλάδου, εμπειρογνώμονες και συμβούλους.
Προεδροσ κριτικησ επιτροπησ

Dr. Panos Fitsilis

Jury President DevOps & Agile Awards 2024
Καθηγητής, Οργάνωση και Διαχείριση Έργων με έμφαση στην ανάπτυξη συστημάτων οργάνωσης και παρακολούθησης έργων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λάρισα

χαιρετισμος προεδρου

Τι είναι τα DevOps & Agile Awards;

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης αναγνώρισης της σημασίας των πρακτικών DevOps και Agile στον τομέα της τεχνολογίας, τα DevOps & Agile Awards αναδεικνύουν τις κορυφαίες εφαρμογές αυτών των μεθόδων. Τα βραβεία στοχεύουν να εκπαιδεύσουν και να προωθήσουν την υιοθέτηση και υλοποίηση μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης και ευέλικτης ανάπτυξης στα ελληνικά εταιρικά περιβάλλοντα.

Στόχος είναι να παρουσιάσουν τη μετασχηματιστική δύναμη των προσεγγίσεων DevOps και Agile, προωθώντας καινοτόμες προσεγγίσεις που στοχεύουν στην αποδοτικότητα, στη συνεργασία και στην αυτοματοποίηση. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από διάφορους τομείς, όπως εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, DevOps architects, startups, ακαδημαϊκοί, εταιρείες retail, κ.λπ. Οι υποψήφιοι καλούνται να παρουσιάσουν projects, υπηρεσίες, εφαρμογές και προϊόντα που αποτελούν πρωτοπόρες καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο τους.

Ο στόχος των DevOps & Agile Awards

Ο στόχος των βραβείων είναι πολυδιάστατος. Πιο συγκεκριμένα στοχεύουν στην :

Αναγνώριση των Πρωτοπόρων: Τιμούν τις σημαντικότερες συνεισφορές σε ένα δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα.

Έμπνευση και Αλληλεπίδραση: Προωθούν την ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ενθάρρυνση της εφαρμογής: Ενθαρρύνουν την εφαρμογή των πρακτικών DevOps & Agile, ενισχύοντας μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι βασικοί πυλώνες της βράβευσης περιλαμβάνουν:

Industries: Βραβεία για διάφορους τομείς της βιομηχανίας.

Projects: Αναγνώριση εξαιρετικών έργων.

Best Use of Technology/Methodologies/Services: Επιβράβευση της καλύτερης χρήσης τεχνολογίας, μεθοδολογιών και υπηρεσιών.

Sustainability & Culture: Βραβεία για την αειφορία και την κουλτούρα.

Μέσω αυτών των βραβείων, ο κόσμος του DevOps και Agile στην Ελλάδα αποκτά μια πλατφόρμα για την αναγνώριση και την επιβράβευση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, καθώς και για την ανάπτυξη ενός ισχυρότερου και πιο διασυνδεδεμένου κοινοτικού δικτύου στον συγκεκριμένο τομέα.

Η αξιολόγηση

Τα DevOps & Agile Awards, η αξιολόγηση γίνεται από μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες με ειδίκευση στους τομείς DevOps & Agile. Η διαδικασία αξιολόγησης εστιάζει στην αντικειμενικότητα και διαφάνεια, με τους κριτές να λαμβάνουν υπόψη κριτήρια όπως η υιοθέτηση των αρχών DevOps/Agile, η επιδραστικότητα, η καινοτομία και η δημιουργικότητα. Η ψηφοφορία γίνεται μυστικά και η αξιολόγηση στοχεύει στην αναγνώριση της αριστείας στον τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας.

Μέλη Κριτικής Επιτροπής

daivatoglou_

Dimitris Aivatoglou

Head of Research & Development, Nokia
alefantos_

Tassos Alefantos

CEO NVisionist & Co-Founder Actus Valida
antonopoulos_haris

Harris Antonopoulos

Partner – System Delivery & Modernization, Deloitte
asimidis

Makis Asimidis

Software Engineering Director, Mitel 
ntafalias

Constantinos Dafalias

Chief Devops Architect, Peoplecert Business and Technology
dementis__

George Dementis

Technical Director, threenitas
despotidis

Nikitas Despotidis

Director, Technology Consulting,
EY Greece EY Global Agile Community Country Champion
diamantopoulos

Georgios Diamantopoulos

Founder, Zero to MVP
dimitrelos_

Dimitris Dimitrelos

Business Agility Lead,
Accenture Greece
GEORGIANNIS__

Vassilis Gerogiannis

Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
GIOTIS

Theofanis Giotis

Διευθύνων Σύμβουλος 12PM Consulting & Training Leader@AgileGreece
KANELLOPOULOS

Yannis Kanellopoulos

CEO, code4thought
LADOPOULOS

Sakis Ladopoulos

Agile Coach, Sitecore Co-founder & Partner, BELADO
LAMPROPOULOU

Goga Lampropoulou

Senior Director, QA Engineering, Persado
LOUDAROS

Nick Loudaros

Principal DevOps Engineer, Netcompany - Intrasoft
MAROUKIAN

Krikor Maroukian

Sr Cloud Solution Architect - leading the Culture and Cloud Experience consultancy, Microsoft Hellas
michaletou

Eleni Michaletou

Cloud Engineer, Dialectica
moraitis

Michalis Moraitis

IT Strategist & CIO, Actus Valida Partner, ItSMF Hellas Board Member
PAPAMICHAIL

Michail Papamichail

General Manager, cyclopt.com
politis_

George Politis

Head of Digital DevOps Global Private Banking, HSBC
SAIDIS_

Kostas Saidis

Λέκτορας Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
SKARMEAS_

Dr. Nikos Skarmeas

Managing Director,
Avaca Technologies S.A.
triantalh

Christina Triantali

Senior DevOps Engineer 
TSOLIDOU

Victoria Tsolidou

MBB coach, Lean Enthusiast, OpEx & Transformation Leader, Greece Lean Six Sigma
tsoumas

Dionyshs Tsoumas

Director of DevOps, GWI
TSOUPINAKH

Katerina Tsoupinaki

Corporate Governance & Quality Mgt Director, Netcompany-Intrasoft
VARSAMIDIS_

Thomas Varsamidis

Technical Director, Code.Hub
VARVARIGOU

Stella Varvarigou

Senior Cyber Security Consultant, NTT DATA

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των DevOps & Agile Awards

“H υιοθέτηση από τους οργανισμούς πρακτικών της ευέλικτης διοίκησης μπορεί να επιφέρει πολλές επωφελείς αλλαγές. Ευελιξία (Agility) θεωρούμε την ικανότητα της αναπροσαρμογής των διαδικασιών ενός οργανισμού, κάθε φορά που εμφανίζονται αλλαγές. Ειδικά στις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, η υιοθέτηση πρακτικών DevOps & Agile συμβάλει στην έγκαιρη και συχνή παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών λογισμικού, ενθαρρύνει τη συνεργασία με τους πελάτες καθώς και τη δημιουργία ενός συνεργατικού και παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας. Είναι σημαντικό οργανισμοί, σε κάθε κλάδο, που αξιοποιούν αρχές και πρακτικές της Agility να αναδεικνύονται ώστε να αποτελούν παράδειγμα σε άλλους οργανισμούς που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την οργάνωση και εκτέλεση των έργων και των διαδικασιών τους.”

Βασίλης Χ. Γερογιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
“Τα έργα αποτυγχάνουν παταγωδώς. Το 20% των projects δεν τελειώνει ποτέ. Το 50% των projects τελειώνουν με υπερβάσεις χρόνου και κόστους, και μόνο το 30% των projects είναι επιτυχημένα (Standish Group). Ο κόσμος επίσης αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Στον κύκλο ζωής ενός έργου τεχνολογίας, το 65% των requirements αλλάζει (Standish Group). Από το 2000 στο 2017, το 52% των εταιρειών του δείκτη FORTUNE 500 έχουν χαθεί (έχουν πτωχεύσει, έχουν εξαγοραστεί ή σταμάτησαν να υπάρχουν). Λόγω του Agile Manifesto (2001), για πάρα πολλά χρόνια πιστεύανε ότι το Agile ήταν μόνο για Software Development. Σήμερα παγκοσμίως το Agile χρησιμοποιείται σε new product development (Microchips, Tesla, SpaceX, Startups, Engineering, Desinging κ.λπ.). Το Agile βασίζεται στις αρχές DELIVER VALUE FAST και FAIL FAST. Το παραδοσιακό μοντέλο υλοποίησης έργων βασίζεται στις αρχές DELIVER VALUE LATE και FAIL LATE. Το DevOps από την άλλη έχει ως σκοπό το automation και την γεφύρωση του Development με το Operations. Αφαίρεση δηλαδή των manual διαδικασιών για να πάει σε παραγωγή μια λύση τεχνολογίας. H Google κάνει 75.000.000 automated tests cases per day με χρήση του DevOps (How Google Tests Software). Τόσο το Agile, όσο και το DevOps, μπορούν να έχουν εφαρμογή παντού στο value stream των εταιρειών.”

Θεοφάνης Γιώτης, CEO at 12PM Consulting and Training, Leader at AgileGreece, Speaker, Agile Coach, Chief Storyteller
“Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην Επιτροπή Αξιολόγησης για τα πρώτα βραβεία DevOps & Agile στην Ελλάδα, που αποτελούν δύο νευραλγικούς πυλώνες για κάθε εταιρεία πληροφορικής. Η νέα αυτή διοργάνωση αναδεικνύει τη σημασία των τεχνολογιών, δίνοντας βήμα στις καλύτερες ομάδες DevOps & Agile, αλλά και στο τεράστιο έργο που αυτές παράγουν. Η Ελλάδα, ως σύγχρονο tech hub, έχει πολλά να δείξει στον κλάδο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις υποψηφιότητες. Είμαι σίγουρη ότι θα μας εκπλήξουν.”

Κατερίνα Τσουπινάκη, Corporate Governance & Quality Mgt Director, Netcompany – Intrasoft 
“Η υιοθέτηση των σύγχρονων πρακτικών DevOps & Agile προσφέρει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων τεχνολογίας. Τα βραβεία DevOps & Agile αναγνωρίζουν τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τις βέλτιστες τεχνικές πάνω στους άξονες της συνεχούς υλοποίησης, παράδοσης και βελτίωσης των προϊόντων, της βελτιστοποίησης της συνεργασίας και της επικοινωνίας και της ευελιξίας μπροστά στις αλλαγές και στις συνεχείς προκλήσεις. Επιπλέον, μέσω του θεσμού προάγεται η διάδοση των πιο καινοτόμων τεχνικών και εργαλείων υλοποίησης και οργάνωσης της παραγωγής στον ελληνικό τεχνολογικό τομέα.”

Ελένη Μιχαλέτου, DevOps & Cloud Engineer, Dialectica
“Η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των ομάδων επιτυγχάνεται μόνο μέσω της δοκιμής και των βέβαιων λαθών και αστοχιών που θα προκύψουν κατά τη διαδικασία. Είναι σημαντικό να επιβραβεύσουμε τις επιτυχημένες προσπάθειες, αλλά ακόμα πιο σημαντικό να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να μάθουμε από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν άλλοι. Έτσι δημιουργούνται παραγωγικές σχέσεις αλληλεπίδρασης στην αγορά, όπως αυτές που ευελπιστούμε να καλλιεργήσουμε μέσω των DevOps & Agile Awards.”

Σάκης Λαδόπουλος, Agile Coach, Program Manager
“Ο κόσμος του DEVOPS καλείται να ανταπεξέλθει στις διαρκείς αλλαγές που επιτάσσει όλος ο κλάδος της πληροφορικής. Οι νέες επιδιώξεις του κάθε οργανισμού αναγκάζουν τις ομάδες DEVOPS να ενεργούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μέσα από ένα πλαίσιο μηχανισμών, διαδικασιών, αλλά και τεκμηρίωσης. Τα βραβεία DevOps & Agile είναι μία τεράστια ευκαιρία για τον εξελισσόμενο αυτόν χώρο, έτσι ώστε να μοιραστούμε τις πρακτικές μας και να αναδείξουμε τις βέλτιστες.”

Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Chief DEVOPS Architect, Peoplecert
“Στο δυναμικό τοπίο της τεχνολογίας, όπου η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά, το DevOps προωθώντας μια κουλτούρα συνεργασίας, αποδοτικότητας και συνεχούς βελτίωσης, αναδεικνύεται ως κρίσιμος καταλύτης για την καινοτομία. Πρόκειται για μια νοοτροπία που εκτιμά την ανατροφοδότηση, αξιοποιεί την αυτοματοποίηση και τονίζει τη σημασία της συνεχούς μάθησης και βελτίωσης. Οι διακρίσεις στα DevOps & Agile Awards εμπνέουν την κοινότητα, αναδεικνύοντας τα DevOps ως βασικό μοχλό της τεχνολογικής εξέλιξης και της επιχειρηματικής επιτυχίας.”

Τάσος Αλέφαντος, CEO NVisionist & Co-Founder, Actus Valida
“DevOps is not a goal, but a never-ending process of continual improvement. Η εφαρμογή της πρακτικής του DevOps μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα μιας εταιρείας, σπάζοντας τα στεγανά μεταξύ των ομάδων και βοηθώντας στη γρήγορη ανάπτυξη αξιόπιστου λογισμικού.”

Χριστίνα Τριανταλή, Senior DevOps Engineer
“Οι πρακτικές του DevOps και του Agile απαντούν, καθεμία από τη δική της πλευρά, στην ανάγκη των εταιρειών να σταθούν μπροστά στο παγκόσμιο αγοραστικό κοινό και αντίστοιχα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, προσφέροντας μέγιστη αξία και γρήγορη απόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας εφαρμόζεται ήδη στον ελληνικό επιχειρηματικό και τεχνολογικό χώρο, και εξελίσσεται δυναμικά με σταθερά βήματα. Ο θεσμός DevOps & Agile Awards έρχεται να προσφέρει μία αναγνώριση στους καινοτόμους και πρωτοπόρους του χώρου, και να τους αναδείξει ως σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αγορά.”

Θωμάς Βαρσαμίδης, Technical Director, Code.Hub
“Στην πληροφορική, αλλά και σε άλλους τομείς, τείνουμε να δίνουμε χαριτωμένες ονομασίες σε πρακτικές που κάποιες φορές με τον καιρό χάνουν την σημασία τους. Να θυμόμαστε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε γερές βάσεις και να συντηρήσουμε μια σταθερότητα σε έναν αέναο κόσμο που δεν σταματά ποτέ να αλλάζει.”

Γεώργιος Διαμαντόπουλος, Founder & CEO, zero to MVP
“Ο ραγδαίος ρυθμός με τον οποίο αλλάζει ο κόσμος γύρω μας σε συνδυασμό με τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν η τεχνολογία, τα δεδομένα και η καινοτομία στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τον 21ο αιώνα, καθιστά αναγκαίο τον μετασχηματισμό του παραδείγματος (paradigm) οργάνωσης, λειτουργίας και κουλτούρας των επιχειρήσεων με βάση τις αρχές και αξίες που πρεσβεύουν τα Agile & DevOps, έχοντας στον πυρήνα τους ανθρώπους, την ευελιξία, τη διαφάνεια και τη συνεργατικότητα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ πως αυτός ο νέος θεσμός βραβείων είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αναδείξουν και να επιβραβευθούν για τις περιπτώσεις πετυχημένης υιοθέτησης Agile & DevOps πρακτικών, εργαλείων, καινοτόμων ιδεών και νοοτροπίας.”

Νικήτας Δεσποτίδης, Director, Technology Consulting, EY Greece – EY Global Agile Community Country Champion

“Τα DevOps principles και best practices συχνά αναφέρονται σε μια μεγάλη γκάμα εργαλείων και σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές εταιρείες και engineering ομάδες, που συχνά δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε σε λίγες προτάσεις τι ακριβώς κάνουμε. Το impact όμως μπορεί δυνητικά να είναι τόσο μεγάλο, είτε μιλάμε για infrastructure as code, είτε για (multi) cloud, είτε για cost optimization ή observability, που πολλές φορές η επιτυχία μιας πλατφόρμας ή ενός service έγκειται στο πόσο γρήγορα ή πόσο καλά θα καταφέρει να ενσωματώσει μια πλειάδα από DevOps εργαλεία και processes.”

Διονύσης Τσούμας, Director of DevOps, GWI

“Η διαρκής επιτάχυνση των αλλαγών στο επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον δημιουργεί προκλήσεις και ευκαιρίες. Οι οργανισμοί που αναπτύσσουν την ικανότητα διαρκούς προσαρμογής αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη νέα πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών μέσα από θεσμούς όπως τα DevOps και Agile Awards, εκτός από σημαντική αναγνώριση για τις ομάδες υλοποίησης, αποτελεί σημαντικό εργαλείο και πηγή έμπνευσης για την επιτάχυνση της εξέλιξης και της καινοτομίας.”

Δημήτρης Δημητρέλος, Business Agility Lead, Accenture Greece 
“Σε ένα περιβάλλον άκρως δυναμικό και εξελισσόμενο, στο οποίο υπάρχει η ανάγκη διαρκούς ανάπτυξης λογισμικού και συνεχούς εγκατάστασής του στην παραγωγή, είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε μια εταιρεία οι διαδικασίες, οι μεθοδολογίες και πρακτικές που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτήν την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης. Οι DevOps & Agile πρακτικές ενισχύουν τη συνεργασία, την αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων και την επικοινωνία μεταξύ τους, ενώ προσφέρουν έναν σκελετό ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή ασφαλέστερου λογισμικού, δίνοντας συνολικά ένα αποτέλεσμα υψηλής συνολικής επιχειρηματικής απόδοσης. Τα Boussias DevOps & Agile Awards αναγνωρίζουν και τιμούν τις εταιρείες που ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές εμπνέοντας και άλλους να τις υιοθετήσουν.”

Στέλλα Βαρβαρίγου, Senior Cyber Security Consultant, NTT DATA
“Οι μεθοδολογίες Agile & DevOps συνήθως συνδυάζονται από τις εταιρείες λογισμικού για να βελτιώσουν τη λειτουργία της αλυσίδας αξίας τους (value chain): την ίδια την ανάπτυξη και παράδοση του λογισμικού. Η μία μεθοδολογία (Agile) επιδιώκει τη βέλτιστη σχέση μεταξύ του μετριασμού του ρίσκου, της αποδοχής του αποτελέσματος από τον πελάτη και της διάρκειας/κόστους του έργου, εγκαθιδρύοντας αλλεπάλληλους κύκλους παράδοσης ενδιάμεσων αποτελεσμάτων, που συνεχώς επαυξάνουν και βελτιώνουν το παραδοτέο. Η δεύτερη (DevOps) στοχεύει στην αυτοματοποίηση όλων εκείνων των υποκείμενων “χειροκίνητων” διαδικασιών που εκτελούν οι εμπλεκόμενοι σε κάθε κύκλο, ώστε κάθε κύκλος να εκτελείται απρόσκοπτα. Οι δύο μεθοδολογίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον, μετασχηματίζοντας τις διαδικασίες που διατρέχουν την αλυσίδα αξίας της επιχείρησης, παρέχοντας στην τελευταία σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.”

Κώστας Σαΐδης, Λέκτορας Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ

Dimitris Aivatoglou

Head of Research & Development, Nokia
Dimitris has been working in software & telecoms industry for more than 20 years, starting as a software engineer building VoIP applications. Since 2016 he is the Head of Research & Development in NOKIA’s Core Networks division, leading an organization of more than 200 people in Athens and focusing on building software for network elements powering the core of 4G/5G networks globally. Through his role, he has been actively engaging in meaningful discussions with CTOs from some of the world’s leading telecom operators, trying to solve problems like intelligent network scaling and automated deployment and provisioning of network functions. He is a hands-on technology leader, focusing on results and operational efficiency. However, his priority is always to foster the right entrepreneurial culture that would inspire collaboration and innovative problem solving. Dimitris holds an Electronic and Computer Engineering degree from Sheffield Hallam university, MSc in Networks and software engineering from Surrey university and the International MBA from AUEB.

Τάσος Αλέφαντος / Tassos Alefantos

CEO NVisionist & Co-Founder Actus Valida 
Ο Τάσος Αλέφαντος, με 30 χρόνια διεθνή εμπειρία στους τομείς Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών, Ευφυών Συστημάτων, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Λειτουργίας Αεροδρομίων ως υψηλόβαθμο στέλεχος Διοίκησης (Διευθυντής Πληροφορικής, CIO, Γενικός Διευθυντής), αναγνωρίζεται για την προσφορά του και την προώθηση της αποδοτικότητας, της χρήσης τεχνολογιών αιχμής, την ανάπτυξη ομάδων υψηλών αποδόσεων και τη μεγιστοποίηση της επιχειρηματικής αξίας που δημιουργούν οι μονάδες πληροφορικής. Το 2017 ιδρύει την Imperative Consulting Group με πελάτες διεθνή αεροδρόμια παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες Masterplan, επιχειρησιακής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας λειτουργίας αεροδρομίων. Το 2020 συνίδρυσε την Actus Valida που ειδικεύεται στις υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού, διακυβέρνησης πληροφορικής, διαχείρισης κινδύνων και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Από το 2021 είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Νvisionist, μιας νεοφυούς εταιρείας που κατασκευάζει ένα καινοτόμο σύστημα προστασίας για την αιολική ενέργεια, το nvbird®, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Ίδρυσε και είναι επίτιμος πρόεδρος του ελληνικού IT Service Management Forum (itSMF Hellas). Είναι κάτοχος ΜBA του Πανεπιστημίου του Strathclyde, Μεταπτυχιακού στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Πτυχίου Αεροναυπηγού από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire καθως και πιστοποιήσεων όπως ελέγχου πληροφοριακών συστημάτων (CISA), ελέγχου ISO 20000, ITIL, διακυβέρνησης της εταιρικής πληροφορικής (CGEIT) και ελέγχου κινδύνων και πληροφοριακών συστημάτων (CRISC).

Harris Antonopoulos

Partner – System Delivery & Modernization, Deloitte
Haris Antonopoulos is a Partner in the Consulting department with over 20 years of experience in Digital Banking Solutions and Software Application Systems Architecture. He possesses significant skills in IT systems and has a successful track record in leading complex transformation projects resulting in fundamental changes and improvements in the Technology Strategy and Digital Transformation of leading bank organizations both in Greece and worldwide. Haris has worked as Technical Director and Software Engineer for over 13 years, during which he designed and developed complex web applications. He holds a degree from Lancaster University, has completed postgraduate studies at Cardiff University, and has an MBA from the American College.

Μάκης Ασημίδης / Makis Asimidis

Software Engineering Director, Mitel
Makis Asimidis is a technically adept Software Development Director at Mitel with extensive experience in leading the implementation of enterprise-grade software products. With a pragmatic and collaborative approach, he has successfully managed large-scale software projects throughout their entire lifecycle, from on-premise deployments to hybrid and cloud environments. Over the past few years, he built a team that disrupted Public Safety Answering Points services for the North American market over the Public Cloud. Currently as Head of Software Engineering at Mitel, Makis leads the department responsible for Unified Collaboration solutions and Management. applications. Makis champions the adoption of DevOps practices and Lean/Agile methodologies with his teams, fostering innovation through a culture of continuous experimentation. He has been a catalyst for the organizational transformation of the organizations he serves by elevating the level of leadership skills.

Κωνσταντίνος (Ντίνος) Δαφαλιάς

Chief Devops Architect at Peoplecert Business and Technology

During my IT journey in Finance sector I was able to learn and adapt to an always changing environment. I’ve seen a lot of evolutionary changes and big failures of technology. I started as an entry level employee in XIOSBANK in August of 1992 and now I’m the Enterprise Architect of the biggest bank in Greece. I’m always managing people since 2000 and I dare to say that human beings are the most difficult part of our job and our life. I managed to have a strong and honest relationship with my colleagues. I trust them and I treat them as the biggest asset of PIRAEUSBANK. I always guide them how to overcome problems, even personal issues. Currently I work to Peoplecert. Peoplecert is the global leader in certification, especially for PRINCE2 and ITIL. I work in RnD Division as a Chief Architect and at the same time I’m the DEVOPS manager. We evaluate new products and new technologies providing end to end design for both infrastructure and coding best practices. The “hands on” job is always a proof of concept that our theoretical design can be done. We achieved a lot of targets during past 3 years. Our team consists of smaller teams, targeting Platforms and other in-house software. The latest transformation is the move to docker containers and linux backend OS. Our systems are hosted on Azure VMs.

I have built the http://nemet.gr .Nemet.gr is a site where devices are posting data for various applications. The devices are based on the following ICs: ATMEGA328, ESP8266, ESP32, LoRa RF95. I also use raspberry PI 3 for memory intensive applications. I designed the full list of sensor boards (PCB) which includes: Energy metering (Solar Panels and Wind Generators) Milk Volumetric measurement Temperature Monitor Moisture sensor RFID detector Pedometer Home Automation and Alarm System Enhancements.

The next step of virtualization was the cloud management. It was a very hard project and the first step was to determine what it is and the next step was to implement a self-service portal for developers. Later I designed a private cloud for Internet Banking (https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/default.aspx) and Payments application (https://paycenter.winbank.gr/admintool/LoginForm.aspx) where all server provisioning was executed based on KPIs. For example, during high peaks of usage the system was able to temporarily converge more servers automatically. In terms of public cloud, I found that it was very difficult to decide which application could be run. BASEL II has a lot of topics telling a bank what not to deliver through a cloud partner. Currently we run Azure Platform as Service for databases and Web Applications not related to customers or financial data (like digital signage, internal social networking, etc.). I also evaluated Amazon Web Services but PIRAEUSBANK had better pricing plan from Microsoft.

Payments are one of the most critical applications for a bank. PIRAEUSBANK’s steak market is quite big because of the early launch of Virtual POS in internet (2003). During 2004 I involved at this successful project as a Developer for difficult and low level coding (C++ and .NET) for hashing and PIN Verification. Another side of payments are the utility and tax payments where I designed a generic form manager administration tool. This tool is generating Controls and logic in JQuery platform. The middleware is written in NodeJS and the Backend in RPG. In 2008 I was a member of the PCI implementation team. My responsibility was to discover and audit possible PCI violations in PIRAEUSBANK and acquiring processing partners.

Νικήτας Δεσποτίδης / Nikitas Despotidis

Director, Technology Consulting, EY Greece EY Global Agile Community Country Champion
Ο κ. Δεσποτίδης έχει μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές, εμπορικές και ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες Τεχνολογίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών όπως Group Bull, Digital Equipment Corp. (DEC), Compaq, Hewlett-Packard, Quint Group, και Ernst & Young (EY) όπου εργάζεται σήμερα ως Director στο τμήμα Τεχνολογικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, έχοντας και τον ρόλο του υπεύθυνου για την περιοχή του Agile. Έχει συνεργαστεί επιτυχώς με εταιρίες και οργανισμούς στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών & υπηρεσιών διαδικτύου, υπηρεσιών πληροφορικής, αθλητικού στοιχηματισμού και Δημοσίου, καθώς και με παρόχους λύσεων & υπηρεσιών πληροφορικής αλλά και παγκόσμιους κατασκευαστές λογισμικού. Διαθέτει επίσης σημαντική εμπειρία στην καθοδήγηση (mentoring) Startup εταιριών και ομάδων έχοντας ρόλο μέντορα κυρίως στο πρόγραμμα egg από το 2014, στη διαχείριση καινοτομίας, καθώς και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όπου από το 2003 διατελεί παράλληλα ως τοπικός υφηγητής σε μαθήματα στρατηγικής στο πρόγραμμα MBA του University of Strathclyde Business School-παράρτημα Ελλάδας. Είναι διπλωματούχος μηχανικός από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος πτυχίου MSc στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου από το Imperial College του Λονδίνου και πτυχίου MBA από το University of Strathclyde Business School της Γλασκώβης. Έχει λάβει διεθνείς επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε Lean-Agile πλαίσια και δεξιότητες (SAFe Practice Consultant & Agilist, Scrum.org Professional Scrum Master & Professional Scrum Product Owner), Project Management, IT Service Management, Digital Transformation. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του itSMF Greek Chapter.

Γεώργιος Διαμαντόπουλος / George Diamantopoulos

Founder, Zero to MVP
As a software engineer, Georgios prides himself for being pragmatic and a generalist – engineering at its best is meant to bring an intention to life. A diligent thinker who can also build systems that fulfill specific requirements over time.  With over 12 years of experience working with or for startup organizations, he really knows what it takes to kickstart a project without sacrificing long-term goals like maintainability or scalability.  Georgios is the co-founder of Zero to MVP, one of the first venture studios in Greece, being bootstrapped from providing software development services to other startups. Since its inception in 2019, Georgios and his team have built 25 systems that can pivot and scale. Academically, he completed his PhD in computer vision at the University of Birmingham, UK and was also one of sixteen people to obtain the prestigious Kauffman Global Scholar scholarship in 2007. 

Δημήτρης Δημητρέλος / Dimitris Dimitrelos

Business Agility Lead, Accenture Greece
As an Agile Coach, Dimitris helps companies unleash the power of their people. He has contributed in several large transformation initiatives acting as a transformation facilitator, change agent and agile mentor. He has taught 200+ courses and has developed organizational training programs for Scrum Masters, Product Owners and Agile Leaders. Dimitris is a proud member of the Accenture Business Agility family, leading and serving an amazing team of 25 scrum masters/agile coaches. He is a scrum.org Professional Scrum Trainer and a SAFe Practice Consultant. He holds a degree in Computer Science, a PhD in High Performance Computing and an MBA. Dimitris is an active member of the Greek Agile Community, and among the organizers of the Agile Greece Summit and the Agile Greece Retreat. He is a regular speaker in events and meetups and frequently works with startups and small companies through his hobby-company Agile For Value.

Βασίλης Χ. Γερογιάννης / Vassilis Gerogiannis

Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Βασίλης X. Γερογιάννης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο «Ανάλυση & Σχεδίαση Συστημάτων & Έργων με έμφαση στην Υποστήριξη Λήψης Αποφάσεων». Από το 2004 διδάσκει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και ως συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διδάσκει ως επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Υπολογιστών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Τεχνολογία Λογισμικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 1992, συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών έργων. Είναι συγγραφέας πλήθους επιστημονικών δημοσιεύσεων (περισσοτέρων από 140) σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια που έλαβαν πληθώρα ετεροναφορών. Είναι συγγραφέας σε τρία επιστημονικά βιβλία, επιμελητής και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής και προσκεκλημένος ομιλητής σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων. Έλαβε το βραβείο καλύτερης επιστημονικής εργασίας σε τέσσερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Ερευνητικού Κέντρου ΙΑΣΩΝ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο ΤΕΕ. Στο παρελθόν διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), Μέλος του Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και Γραμματέας του Τμήματος Πληροφορικής (e-TEE) του ΤΕΕ.

Θεοφάνης Γιώτης

BA, MSc, PhD c., CSAP
Διευθύνων Σύμβουλος 12PM Consulting & Training Leader@AgileGreece

Theofanis Giotis has been managing projects and programs in the EMEA region since 1987. He is a Thought Leader, Chief Storyteller, Agile Coach, Instructor, Consultant, Author, Trainer, Entrepreneur and senior Project/Program Manager. He is CEO of ITEC-CONSULTING (12PM Consulting) since 1988, and first President of The Greek Chapter of Project Management Institute (PMI-GREECE) 2005-2014. He is teaching Project, Program and Portfolio Management at postgraduate level at various universities. He holds 80+ professional qualifications such as: PMI (PMP, PBA, ACP, CAPM, DASM, DASSM, DAC, DAVSC), AXELOS (PRINCE2, ITIL, AgileShift), CSM, CSP, PSM I, CTT+, PMI ATP Trainer, PMI DA ATP Trainer, PRINCE2 Trainer, PRINCE2 Agile Trainer.

Email: [email protected]
LinkedIn: www.linkedin.com/in/TheofanisGiotis

Γιάννης Κανελλόπουλος / Yannis Kanellopoulos

CEO, code4thought
Yiannis Kanellopoulos is an entrepreneur, active member of the startup community and one of the few experts in Greece with more than 17 years of experience in evaluating large-scale software systems. Back in 2018, he founded code4thought, one of the first startups offering AI Testing & Auditing services. Since then, the company has acquired numerous awards including the 2022 Tech Rocketship Award in their AI Category, as well as built a solid client list ensuring that AI systems are Responsible and can be Trusted.

Σάκης Λαδόπουλος

Agile Coach, Sitecore Co-founder & Partner, BELADO
Sakis has a track record in forming, leading, and managing through changes, projects, and teams of engineers for the last 15 years. He designed and ran his first agile transformation journey in a large corporation more than a decade ago without recognizing it as one. Since then, he has worked as Head of Agile Delivery and Agile Coach, amongst other roles, driving software development organizations to their next step in their journey through the agile values and principles; a journey that never ends!     He has been a conference speaker for QA and Agile topics around Europe since 2013. By this side activity, he has obtained useful insights for the software development industry around the world, a collection of card holder neck straps and a best paper award. He is also a frequent article writer with software development pain points and anti-patterns being his favorite topic.   Sakis is also a co-founder and partner in BELADO IT consulting. Through BELADO, he provides training, consultation, and coaching services in the areas of Agile, Scrum, Project Management, Team Building and Leadership skills.

Goga Lampropoulou / Γώγα Λαμπροπούλου

Senior Director, QA Engineering
Goga has held many roles in her 20+ years in the defence/security, telecommunications and software industry in the UK and in Greece. What she enjoys most is bringing out the best in teams and create an environment for teams and individuals to cooperate and shine. She is an expert in building and leading global teams to deliver strategic initiatives for products and solutions. She is an Agilist at heart and she is propagating the Agile mindset in teams and empowering them to drive change and improve productivity, efficiency and quality. In parallel, she is cultivating strong relationships with executive leadership to initiate and influence change at the executive level. Goga is an advocate for women in engineering and a strong believer that fostering equity within a team is the secret sauce of success.

Νικόλαος Λουδάρος / Nikolaos Loudaros

Principal DevOps Engineer, Netcompany – Intrasoft
Nick is a seasoned Principal DevOps engineer with a rich background in industries ranging from banking, fintech, and telecom industries to nuclear regulatory public sector branches. With an enduring passion for cutting-edge technologies, he has become a visionary in the field, specializing in DevOps, Cloud, IaC, CaaC, SaaS, PaaS, GitOps, and SecOps. Throughout his career, Nick has demonstrated a modest demeanor, consistently prioritizing collaboration, teamwork, and attention to detail. One of Nick’s notable strengths lies in his adeptness at working with diverse groups of colleagues spread across the globe. He thrives in environments where cross-functional collaboration is essential, leveraging his strong interpersonal skills to foster effective communication and understanding among team members. Nick’s commitment to inclusivity has resulted in the successful management of teams composed of individuals with varied expertise and cultural backgrounds. Nick’s expertise extends beyond day-to-day operations, as he has proven himself adept at designing and implementing robust DevOps architectures. His forward-thinking approach and strategic mindset contribute to the seamless integration of the best DevOps practices within organizations, ensuring efficiency, security,  scalability, and resilience. Nick’s journey is marked by a dedication to pushing the boundaries of what’s possible in the DevOps landscape while maintaining a collaborative spirit.

Δρ. Κρικόρ Μαρουκιάν / Dr. Krikor Maroukian

Sr Cloud Solution Architect – leading the Culture and Cloud Experience consultancy, Microsoft Hellas
Dr. Krikor Maroukian, is a Sr Cloud Solution Architect – leading the Culture and Cloud Experience consultancy for Microsoft Hellas. In the past, he’s held Project Management and Information Security Management positions. Krikor’s interests lie predominantly in adoption of best practices and guiding principles for  lean product development leadership. Krikor is author of ITIL4® Specialist: High-velocity IT and ITIL4® Specialist: Acquiring and Managing Cloud Services. He also holds a UK patent for the design of an “IT outsourcing management framework”. Krikor has authored academic papers on the topics of DevOps leadership, service management, project management and model-driven business engineering. He was awarded the Highly Commended paper in the 2017 Emerald Literati Network Awards for Excellence for the publication titled “Facilitating organisational decision making: a change risk assessment model case study” published in Journal of Modelling in Management. He’s a columnist for ‘Netweek’; a monthly IT executives’ magazine. Krikor is the International Representative of itSMF Hellas, member of British Computer Society (BCS), Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) and Association for Computing Machinery (ACM).  Ο Δρ. Κρικόρ Μαρουκιάν, είναι Sr Cloud Solution Architect – επικεφαλής της συμβουλευτικής Culture and Cloud Experience για την Microsoft Hellas. Στο παρελθόν, κατείχε θέσεις Διοίκησης Έργων και Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Τα ενδιαφέροντα του Κρικόρ έγκεινται κυρίως στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και αρχών για την ηγεσία lean product development. Ο Κρικόρ είναι συγγραφέας του ITIL4® Specialist: High-velocity IT καθώς και ITIL4® Specialist: Acquiring and Managing Cloud Services. Κατέχει επίσης δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σχεδιασμό ενός «πλαισίου διαχείρισης εξωτερικής ανάθεσης τεχνολογικών υπηρεσιών». Ο Κρικόρ έχει δημοσιεύσει ακαδημαϊκές εργασίες σχετικά με θέματα ηγεσίας DevOps, διαχείρισης υπηρεσιών, διαχείρισης έργων και επιχειρησιακής μηχανικής βάσει μοντέλων. Του απονεμήθηκε έπαινος στα Βραβεία Αριστείας 2017 του Emerald Literati Network για τη δημοσίευση με τίτλο «Facilitating organisational decision making: a change risk assessment model case study» που δημοσιεύτηκε στο Journal of Modeling in Management. Είναι αρθρογράφος για το περιοδικό «Netweek». Ο Κρικόρ είναι ο Διεθνής Αντιπρόσωπος του itSMF Hellas, μέλος του British Computer Society (BCS), του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) και του Association for Computing Machinery (ACM).

Με εκτίμηση, Δρ. Κρικόρ Μαρουκιάν

Eleni Michaletou

Cloud Engineer
Eleni is an experienced Cloud Engineer, working in the last 4+ years in the brother fields of DevOps and Site Reliability Engineering, utilizing public cloud technologies to offer technology services. She holds a diploma of Electrical Engineering & Computer Science and has been involved in various engineering projects over the years, while always trying to bridge the engineering mindset with humanitarian and societal aspects. She is passionate about using technology to accelerate social change and create equal opportunities. She started her career as an AI researcher investigating ways for a machine to recognize human emotion from speech and later on also experimented with using digital technologies in performance and visual arts. During the last 5 years, she has shifted her engineering practice to cloud computing, as she considers it to be one of the most innovate technologies of the last decade.

Μιχάλης Μωραΐτης

IT Strategist & CIO, Actus Valida Partner, ItSMF Hellas Board Member
Ο Μιχάλης Μωραΐτης έχει διατελέσει ιδρυτικό και διοικητικό μέλος του οργανισμού EuroDigital στις Βρυξέλλες, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Ελληνικού CIO FORUM, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΕΙΠ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ. Έχει σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας ως εκτελεστικό μέλος στις ελληνικές και παγκόσμιες αγορές Πληροφορικής με αποδεδειγμένη ικανότητα να επιτυγχάνει βασικούς στόχους, επιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες βελτιστοποίησης, με στόχο τη μετατροπή επιχειρησιακά προβληματικών οργανώσεων. Έχει χειριστεί με επιτυχία πολλά σημαντικά και σύνθετα έργα και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το έργο του. Διαθέτει επίσης εκτενή γνώση για την υλοποίηση IT / IS projects κι εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας έργα, ενώ θεωρείται ως οραματιστής CIO από την άποψη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Κατείχε διάφορες εκτελεστικές θέσεις στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών με την Andersen Consulting / Accenture και την Ernst & Young, εξυπηρετώντας επίσης εκτενώς τον εμπορικό τομέα (αυτοκινητοβιομηχανία, λιανικό & χονδρικό εμπόριο, ηλεκτρονικό εμπόριο, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες), την Yokohama Ελλάδας, την Deutz Fahr Ελλάδας, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και την koolfly.com. Ο Μιχάλης στο παρελθόν ασκούσε καθήκοντα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης και σε άλλα διεθνή πανεπιστήμια και ιδρύματα.

Κώστας Σαΐδης

Λέκτορας Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
Ο Κώστας Σαΐδης είναι διδάκτωρ του Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στην τεχνολογία λογισμικού και στη διαλειτουργικότητα και ολοκλήρωση πληροφοριακών συστημάτων. Ο Κώστας έχει εργαστεί σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες και start-ups και έχει σχεδιάσει και διευθύνει την ανάπτυξη μιας πληθώρας έργων πληροφορικής τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Έχει, επίσης, συνεργαστεί στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ποικίλους φορείς, όπως το ΠΑΠΕΙ, το ΕΚΠΑ, το ΕΚΤ, το ΥΠΠΟ και η ΕΒΕ. Είναι CEO της εταιρείας πληροφορικής Niovity. Από το 2015 διδάσκει, ως επιτετραμμένος Λέκτορας, μαθήματα σχετικά με την Τεχνολογία Λογισμικού στο Τμ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει διδάξει το μάθημα της Τεχνολογίας Λογισμικού και στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ στο ΕΜΠ.

Δρ. Νικόλαος Σκαρμέας / Dr. Nikolaos Skarmeas

Managing Director, Avaca Technologies S.A

Dr. Nicolaos Skarmeas is an Enterprise and Solutions Architect with extensive experience of a significant number of sectors and domains including Aviation, Banking, Insurance, Finance, Accounting, ERP, Asset Management and Supply Chain Management, Marine, Industrial, Risk Assessment and Management, eLearning, MIS, Digital Marketing, Big Data, DevOp, Cloud and Data Architecture.

Nicolas has deep knowledge on large scale platforms design, systems integration and technology stack evolution. He has a broad view of the software development process and solid understanding and expensive hands-on experience of various technologies of the full stack from the UI to the Backend. Furthermore, he was Enterprise Architect of the MIFID II projects of European Securities and Markets Authorities organization and designer of their next generation cloud based systems and data architecture and also Azure Solution Architect during the migration of UBS Zurich Global Platform Azure Migration.

Nicolaos has extensive knowledge on several programming languages, Frameworks and Technologies, DevOp, Data Engineering, Systems Modelling (UML, BPMN), Cloud Architectures and Computing.

Nicolaos has been appointed as visiting professor and researcher in various universities and research institutions abroad (Fujitsu Labs/Tokyo, University of Ronneby /Sweden, Imperial College/London) and Visiting Professor at Department of electronics, Chania Polytechnic and he is the author of the book “Agents as Objects with knowledge based state” (published by World Scientific).

Nicolas holds a Mathematics Degree and MSc, Phd, PostDoc Degrees for Imperial College London.

Τριανταλή Χριστίνα/Triantali Christina

Senior DevOps Engineer
A seasoned DevOps engineer with a comprehensive skillset in CI/CD, system administration, virtualization, containerization, and Kubernetes, I am adept at designing, implementing, and managing complex infrastructure and automation solutions to foster seamless software delivery and operational efficiency. My expertise encompasses CI/CD tools like Jenkins, GitHub Actions and Azure DevOps Pipelines; system administration proficiency across Linux distributions (Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Ubuntu) coupled with cloud infrastructure management on AWS and Azure. I am well-versed in virtualization technologies like VMware ESXi and Hyper-V, as well as containerization techniques using Docker and Kubernetes. Additionally, I possess expertise in Infrastructure as Code technologies such as Ansible.

Βικτώρια Τσολίδου (Victoria Tsolidou)

Founder | Senior Trainer & Coach, Greece Lean Six Sigma
Mrs. Victoria Tsolidou has accumulated over two decades of experience in Lean, Six Sigma, Agile, and Cultural Change. Commencing her career in Process Excellence with the AP Moller – Maersk group across diverse countries, she later returned to Greece to establish Greece Lean Six Sigma in 2013. As a Lean enthusiast, Lean Six Sigma Master Black Belt, and a Ph.D. candidate in Digital Transformation & Business Models, she passionately shapes talents and skills, embodying the coaching vision of Komorebi (木 漏れ日). Victoria’s consultancy and mentoring span over 5000 hours, encompassing various Lean Six Sigma, Operational Excellence, and Transformation deployments in different sectors. Recognized as an accredited Lean Six Sigma trainer, Lean IT Kaizen, Scrum Master, and a senior member of the American Society for Quality (ASQ), she remains dedicated to inspiring excellence, leveraging potential and guiding organizations through contemporary changes by fostering innovation in learning.

Διονύσης Τσούμας

Director of DevOps, GWI
Dionysis is the Director of DevOps at GWI, boasting over a decade of experience in scaling engineering teams and services. He is deeply passionate about infrastructure as code, observability best practices, and is also a member of the Grafana Champion Program.

Κατερίνα Τσουπινάκη / Katerina Tsoupinaki

Corporate Governance & Quality Mgt Director, Netcompany-Intrasoft
Katerina has more than 20 years of international experience in the ICT domain, and in various market segments such as EU Institutions and Agencies, Public Sector, Telecommunications, Banking and Defense. Has gained extensive knowledge in Program and Project Management, Product Mgt & Development, SW Development methodologies, Agile, DevSecOps, IT Service Management, Corporate Governance and Transformation, Compliance & Resilience. Has successfully led Transformation and Improvement Programs, worldwide recognized appraisals such as CMMI, various ISO certifications and actively contributed to the successful initiation and execution of strategic ICT large scale Contracts. Holds a MSc in Total Quality Management, BSc in Physics, and many certifications in the field of ICT and IT Service Mgt (e.g., Agile, DevOps, Auditing, Project & IT Service Mgt., Maturity & Governance Models etc.)

Θωμάς Βαρσαμίδης / Thomas Varsamidis

Technical Director, Code.Hub
Thomas Varsamidis is a technical consultant, assisting organizations with making use of new techonogies, best practices, and process improvement methodologies. Thomas worked for several years as a university lecturer in Computer Science in the UK. After moving from academia to industry, his work spanned from developing software to supervising teams of developers and managing the delivery of software for backend corporate systems, in both traditional and agile environments. In his current role, Thomas helps companies with upskilling their people in the latest practices and technology stacks in the areas of software develpment, DevOps and project management. He liaisis with customers to help them capture their business needs, assists in their transformation processes and provides expertise to teams for realizing their technology vision. Part of this work involves him training professionals in their areas of operation. Thomas holds a PhD in Software Engineering from the University of Wales, with specialization in software tool integration architectures.

Στέλλα Βαρβαρίγου / Stella Varvarigou

Senior Cyber Security Consultant, NTT DATA
Stella is a Senior Cyber Security Consultant at NTT DATA, specializing in DevSecOps while she also contributes in initiatives regarding the application of security principles and practices. With over a decade of experience in software design and development, Stella has gained extensive experience in the field and has acquired the ability to identify the needs of development teams and the value agile practices bring to the table. She has worked as a Software Engineering Consultant, focusing on Software Maintainability and Security by Design on systems of telecommunications, banking and insurance industries. Her expertise extends to working intimately with development teams and leading them, ensuring the highest standards of code quality and security are embedded in software development. Her career also includes contributing as a software engineer to large-scale projects for European Organizations as well as to enterprise ERP systems. Apart from her professional endeavors, Stella is an influential public speaker, advocating for robust security practices.

Dr. Panos Fitsilis

Καθηγητής, Οργάνωση και Διαχείριση Έργων με έμφαση στην ανάπτυξη συστημάτων οργάνωσης και παρακολούθησης έργων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λάρισα, Business Administration Department, University of Thessaly (UTH), Greece
Ο Δρ. Πάνος Φιτσιλής είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Διοικητικών Ψηφιακών και Εκπαιδευτικών Ικανοτήτων» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. καθώς και Συντονιστής της θεματικής ενότητας «ΠΛΗ24 – Σχεδίαση Λογισμικού» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. O κ. Φιτσιλής έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων πληροφορικής καθώς και διοικητική εμπειρία σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις έξυπνες πόλεις και τις αναγκαίες ικανότητες προσωπικού, στις έξυπνες βιομηχανίες (Industry 4.0), στα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, στην εκπαιδευτική τεχνολογία, στη διαχείριση έργων, στην τεχνολογία λογισμικού, κ.α. Ο Καθηγητής Μπουρλάκης έχει δημοσιεύσει 85 επιστημονικά άρθρα και 5 επιμελημένα βιβλία. Έχει συμμετάσχει σε αξιολογήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ενεργήσει ως Εμπειρογνώμονας Κριτής ή / και Μέλος της Επιτροπής για πολλούς διεθνείς χρηματοδοτικούς φορείς. Υπήρξε Πρόεδρος, βασικός ομιλητής και Μέλος της Επιτροπής για πολλά, κορυφαία ακαδημαϊκά και βιομηχανικά συνέδρια logistics παγκοσμίως και είναι Επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Το πολυεπιστημονικό ερευνητικό του έργο έχει προβληθεί εκτενώς από έγκυρα μέσα ενημέρωσης (BBC News, ITV News, BBC Radio 4 Today, The Guardian, Τhe Independent, The Times, Wall Street Journal κ.λπ.). Είναι μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής του Chartered Institute of Logistics and Transport (UK) και έχει συνεργαστεί σαν επιστημονικός σύμβουλος για πολυάριθμες διεθνείς εταιρείες (π.χ. DHL, Jones Lang LaSalle, Knight Frank, Leonardo, Tesco). Από το 2017 μέχρι το 2019 ήταν μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την TESCO με θέμα το «Μέλλον για τα τρόφιμα» με Πρόεδρο της ομάδας τον πρώην γενικό διευθυντή της TESCO (CEO), Dave Lewis. Από το 2018 μέχρι το 2019, ενήργησε ως Εμπειρογνώμονας για την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την «Επίδραση του Brexit στις Αλυσίδες Εφοδιασμού Τροφίμων» ενώ έχει συμβουλεύσει Βρετανικά υπουργεία και οργανισμούς (π.χ. Department for Transport, Food Standards Agency).